Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fysieke winkel

Groot assortiment

Gratis verzending vanaf 200 euro

Webshop

over wijnkoperij joure

Met enthousiasme, passie en inzet zijn wij opgestart in 1985.

Wij mogen wel stellen, dat als je onze winkel binnenkomt je het antwoord vindt op je eigen passie en je valt van de ene verbazing in de andere.

Je bent onze gast, van harte welkom.

Wij, Hammie en Berthus Koornstra en schoondochter Vanessa, willen graag onze kennis met je delen en je ‘leren’ genieten van wat wij zoal aan dranken te bieden hebben.

De winkel bestaat uit drie afdelingen met elk een eigen specialisme en een wel heel breed assortiment in wijn, whisky, rum, cognac, gin, grappa en ander binnenlands- en buitenlands gedistilleerd.

Vele bekende merken zijn aanwezig, maar ook onbekende merken die tot je verbeelding zullen spreken.

Hier en daar hebben wijnproducenten de vormgeving van etiket en fles tot kunst verheven, maar uiteindelijk gaat het toch om de inhoud.

Van huis uit zijn we gespecialiseerd in wijn.

De winkel staat en ligt vol met wijnen uit streken van over de hele wereld.

Veel specialiteiten uit met name Frankrijk en vooral Italië, maar ook uit bijv. Oostenrijk, Portugal en Spanje.

Verder zijn wijnen aanwezig van Domaine Jean Bousquet uit Argentinië, Sutil en Ventisquero uit Chili, Langmeil uit Australië, Wente Vineyards uit Califonië USA en Aaldering en Boschendal uit Zuid-Afrika.

Geen wijn is dezelfde, want vele factoren spelen een rol bij het bepalen van het aroma en de smaak. De ligging van de wijngaard, de invloed van zon, wind, water en zee, het microklimaat en de gesteldheid van de bodem, de soort druif….. alles is van invloed op de kwaliteit van de wijn.

Zeker ook de biologische en biodynamische werkwijze in de wijngaard. Bemestings- en andere technieken kunnen de bodem verlevendigen en verrijken met micro-organismen. Dat maakt de te produceren wijn des te unieker in smaak en karakter.

Vanaf de opstart in 1985 zijn we naast wijnen ook de nodige soorten beerenburg, jenever en whisky gaan verkopen.

Maar al gauw werd het assortiment uitgebreid met gedistilleerd en likeuren, bijv. met de -vat gelagerde- genevers van Zuidam, Filliers e.a..

Naast de bekende Friese merken als Boomsma, Brons, Sonnema en Weduwe Joustra hebben we ook kruidenlikeuren als ‘t Haachje en ‘t Pompeblêdsje in de schappen staan. Nobeltje van Ameland en Schylger Jutters-Bitter van Terschelling nemen ook een prominente plaats in, net zoals de single malt whisky Frysk Hynder.

Maar wat nu vooral opvalt in onze winkel is whisky. Wereldwijd vertegenwoordigd verkopen wij meer dan 1200 verschillende soorten.

Het is een zeer ruim aanbod van distillery- en onafhankelijke bottelingen.

Inmiddels verkopen we ook een beperkte selectie bieren, waaronder het Jouster bier Van Baerdt, het speciaalbier van Hertog Jan en het Belgische Gouden Carolus van Brouwerij Het Anker uit Mechelen.

Heb je passende (kerst)geschenken nodig voor je familie, vrienden, kennissen of zakenrelaties, dan bieden wij je vakkundig advies en een creatieve invulling.

Je kunt je geschenk/pakket geheel naar eigen wens samenstellen, zo mogelijk aangevuld met kaas, noten en andere delicatessen. 

Scroll naar boven